Новинка на ринку? Чи що таке "маршрутна доставка" та хто першим її запустив?

22.11.2021
3225
PR-Матеріал

За цим майбутнє?

У Києві створили та запустили новий вид доставки — маршрутна доставка.


SpellDelivery — це перший у світі сервіс маршрутної доставки.

Як це працює? У рюкзаку кур'єра знаходяться всі товари сайту (він як ходячий магазин). Кур'єр рухається чітко за закріпленим маршрутом, а клієнт щоб забрати/купити товар, перехоплює кур'єра на маршруті або на зупинці на маршруті. Кожен маршрут має розклад роботи, список і місце зупинок, а також місце розташування кур'єра на маршруті у режимі реального часу, що дозволяє клієнту розрахувати зручний для нього час перехоплення кур'єра.

Виходить ви купуєте товари просто гуляючи по вулиці або йдучи з роботи/навчання додому, не заходячи до магазину, магазин сам приходить до вас, а все що потрібно мати - телефон і можливість відвідати сайт доставки.

Маршрутна доставка коштує у 3-4 рази менше від стандартної адресної доставки. Середня вартість доставки за словами керівництва проекту складає лише 7 гривень!

Кур'єр SpellDelivery екіпірований рюкзаком, окулярами та браслетом з Led-екраном.

Навіщо маршрутна доставка? Втомилися від черг, носіння маски, довгого і нудного ходіння великим магазином — і все заради того, щоб купити тільки воду або снікерс? Або від того, що вартість доставки вища за вартість продукту? Ми теж!

SpellDelivery — низька вартість та висока мобільність за рахунок інноваційного підходу до процесу доставки. Дана бізнес-модель сильно прискорює та спрощує процес купівлі товарів, а також вирішує проблему дорогої доставки та гнучкості асортименту/адаптації до ситуації та потреб споживачів. Тобто різноманітність товарів у кур'єра може підлаштовуватися під тренди, погоду, екстрені ситуації, сезонність тощо. Наприклад, якщо сьогодні піде дощ, то у кур'єра в рюкзаку з'явиться міні-парасолька або дощовик, а стоячи у пробці, клієнти зможуть купити у кур'єра воду чи перекус, не виходячи з машини. Гуляючи з собакою на вулиці, ви зможете купити пакети для прибирання за тваринами прямо там де гуляєте! І це лише кілька прикладів використання даної бізнес-моделі.

Може виникнути питання: як вмістити всі необхідні товари в обмежений кур'єрський рюкзак. Легко! Насамперед це перевага. Мало місця – не означає мало товарів, а означає, товари менші за розміром! А також це проста можливість для швидкої зміни асортименту, на відміну від магазинів із довгими полицями товарів. Плюс мало товарів означає менший вибір, тобто спрощення вибору та прискорення циклу купівлі продукції («Curated offering»). 

Ключові можливості та сильні сторони:

  • Великий інтерес до інновацій та їх стрімкий розвиток у сфері роздрібної торгівлі та послуг доставки;

  • Найнижча вартість доставки на ринку сервісів доставки;

  • Створення нової бізнес-моделі на ринку, тобто «Блакитний океан»;

  • Ближче, простіше та швидше купівля товарів порівняно зі стандартними методами (похід у магазин тощо).

Цілі бізнесу та куди рухається?

Керівництво проекту стверджує, що хоче зробити маршрутну доставку/торгівлю стандартним способом купівлі товарів по всьому світу.

Також одним із напрямів буде колаборація та інтеграція бізнесів, які можуть допомогти у розширенні інфраструктури та підвищенні її ефективності.

І на десерт, у довгостроковій перспективі розширити сферу застосування даної бізнес-моделі. Наприклад, у кур'єрів будуть тестери парфумів, і Ви як клієнт проходячи щодня по одному й тому шляху на роботу, можете бризкатися у кур'єра щодня різними парфумами за символічну вартість, і щодня відчувати від цього нову емоцію, прикрашаючи повсякденне життя. А таких варіацій застосування цієї бізнес-моделі маса! 

Висновок

Майбутнє стає все цікавішим і ближчим, а ваша підтримка дуже допоможе проєкту досягти поставлених цілей. Розповідайте колегам, друзям та рідним про SpellDelivery, а також діліться фотографіями яскравих кур'єрів у ваших соц.мережах!

Посилання на новий сервіс: spelldelivery.com

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.