На Бессарабці облаштують пішохідну зону. Бізнес, який там працює, підтримує ініціативу

11.11.2021
1399

Фото:bzh.life

З 9 листопада Бессарабський проїзд став пішохідною зоною. Бізнес, який там працює, підтримує цю ініціативу.


Нова територія для пішоходів діятиме у межах Бессарабської площі, вулиці Басейної та Крутого узвозу. Водночас на вулиці Басейній облаштують додаткову зону для паркування.

Ресторатор Дмитро Борисов, який запустив на ділянці фудхол Gastrofamily Food Market, розповів для The Village, що бачить у цьому рішенні "потенціал перетворення [Бессарабки] на потужний гастрономічний кластер". При цьому зазначає, що пішоходизація Бессарабської площі суттєво не змінить кількість гостей закладів, принаймні у GastroFamily Market. 

Бренд шеф-бариста Takava Coffee-Buffet Дмитро Леник теж підтримує ініціативу проте зазначає, що поки не зрозуміло, як це  буде влаштовано: чи залишаться літні майданчики, чи буде доброустрій ділянки та як це все вплине на бізнеси, які там працюють.

Денис Жаткін, власник пабу «Кеды искусствоведа», передбачає, що для його закладу зміни будуть на краще: «У будь-якому випадку, припаркуватися було неможливо. А так — є надії на парковку і на нову локацію. Вважаю, що з Бессарабкою давно потрібно було щось робити», — зазначає ресторатор.

Співзасновник Mimosa Brooklyn Pizza Ігор Сухомлин відреагував на новину про перекриття Бессарабки фейсбук-постом: «Розум і молодість перемогли жадобу та корупцію».

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.