У Києві закрили “Деміївський ринок”. На його місці збудують ЖК

02.11.2021
1464

Фото: The Village

У Києві 1 листопада закрили ринок "Деміївський". На місці торгового майданчика планують звести висотку. Про це повідомляє Liga.net.


Забудова передбачена на трьох ділянках загальною площею 1,17 га. На місці ринку хочуть звести 85-метрову будівлю. За даними рішення Окружного адміністративного суду забудовником є ТОВ "Манхеттен Інвест"

Як повідомляє  “КиевВласть”, у березні 2017 року ТОВ “Манхеттен Інвест” придбало у ТОВ “Манхеттен” нежитлові будівлі та продовольчий ринок “Деміївський”. У вересні 2019  року Департамент містобудування та архітектури КМДА видав містобудівні умови та обмеження (МУО) для проектування об’єкта будівництва.

Проте забудовник у судовому порядку зміг досягти того, щоб не узгоджувати свої проектні рішення. Незважаючи на те, що згідно з кадастровою мапою Києва, ця територія перебуває у комунальній власності i ділянка призначена лише: для розміщення і постійної діяльності органів і підрозділів ДСНС для будівництва, реконструкції та обслуговування багатофункціонального спортивно-розважального торговельного комплексу з паркінгом і готелем.  

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.