Ціни на товари повсякденного попиту у світі продовжать рости ще протягом року. Одна з причин — проблеми з ланцюжками поставок

23.10.2021
1765

Фото: narodna pravda

Ціни на деякі товари продовжать рости ще протягом року в усьому світі. Серед причин, проблеми з ланцюжком поставок, а також високі витрати на енергію, сировину, упаковку і доставку. Про це повідомляє Bloomberg.


 Наприклад, компанія Unilever, виробник мила Dove, змушена була підняти ціни на продукцію в середньому на 4% у минулому кварталі. Це найбільше зростання з 2012 року. Компанія припустила, що ціни будуть рости і у наступному році. «Нас чекає ще як мінімум 12 місяців інфляційного тиску. Така інфляційна ситуація, як зараз, складається приблизно раз у 20 років », – заявив CEO Unilever Алан Джоуп.

Аналогічно ціни на свою продукцію підвищили виробники Nestle, Procter&Gamble і Danone, товари яких найчастіше зустрічається на полицях супермаркетів у всьому світі. Наприклад, ціни на продукцію Nestle у третьому кварталі зросли на 2,1%, що є максимальним показником за останні п'ять років.

Зазначається, що у США та інших країнах з розвиненою економікою інфляція швидко виросла до значень, небачених з часів фінансової кризи 2008-го. Це знаменує серйозну зміну у глобальній економіці і створює нові виклики для центральних банків.

 

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.