ЗМІ: PayPal веде перемовини про купівлю соцмережі Pіnterest. Угоду оцінюють у $40 млрд

23.10.2021
1842

Фото: ProTraffic

PayPal веде перемовини щодо придбання соцмережі Pinterest . Сума угоди може скласти $40 млрд. Про це повідомляє Bloomberg.


Згідно з інформацією анонімних джерел Bloomberg, йдеться про викуп компанії за ціною $70 за акцію. Виходячи з цього, Pinterest оцінюється приблизно у $45 млрд (з огляду на непублічні акції компанії).

Чому Pinterest цікавий PayPal?

Pinterest це платформа візуального пошуку та скрапбукінгу, де користувачі можуть зберігати, збирати і групувати зображення за темами.

Це принесло користь компанії на ранніх стадіях пандемії, оскільки рекламодавці стали приділяти більше уваги соцмережам, щоб залучити аудиторію, яка перейшла в онлайн.

Нещодавно Pinterest представила нові інструменти, які допоможуть креаторам на платформі зробити свою продукцію доступною для покупок.

«Якщо PayPal дійсно купить Pinterest, то отримає присутність у соціальних мережах, яка конкурує з Instagram, залучаючи активних споживачів і допомагаючи продавцям продавати товари. PayPal може виграти багато в чому: щомісяця у Pinterest 380 млн активних користувачів, які використовують додаток 37 разів, у порівнянні з 80 млн користувачів PayPal, які активні тільки 8-9 разів на місяць », – коментує Джулі Чаріелл, старший аналітик в області фінансових технологій Bloomberg Intelligence.

Капіталізація PayPal становить приблизно $304 млрд. Компанія хоче, щоб кількість її клієнтів зросла до кінця 2025 року до 750 млн з нинішніх 403 млн.

Pinterest стала публічною у 2019 році і стартувала з капіталізацією у $10 млрд.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.