"ПриватБанк" обмежив кількість переказів на карту до 100 на місяць і радить відкрити рахунок ФОП

18.10.2021
1722

Фото: Depositphotos

"ПриватБанк" заявив, що обмежує кількість переказів на карти і з карт фізосіб до 100 на місяць. Щоб відправляти і отримувати перекази безлімітно, банк радить відкрити рахунок фізичної особи - підприємця або особи, що займається професійною незалежною діяльністю, відповідно до чинного законодавства.


Такі обмеження у банку пояснили тим, що вони працюють строго в рамках законодавства про протидію "відмиванню брудних грошей" і вимог фінансового моніторингу. Тому з жовтня 2021 року внесли незначні корективи до правил здійснення р2р переказів за лімітами на перекази з картки на картку Visa/Mastercard по всіх каналах.

«За правилами внутрішньої політики банку, засновані на вимогах фінмоніторингу і правилах платіжних систем, ліміти встановлюються на календарний місяць (з 1-го по 30/31-го числа) як для переказів по Україні, так і за кордон», - говориться у повідомленні .

У банку пояснили: якщо користувач збирає гроші на карту для благодійності або волонтерства, йому слід звернутися у службу підтримки банку. Тим, хто отримував на карту гроші за продаж товарів з використанням інтернет майданчиків, у банку нагадали, що нормативно-правовим актом НБУ користуватися особистою карткою для здійснення підприємницької діяльності не можна.

Фото: Depositphotos

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.