Adidas, H&M і Zalando інвестують у фабрику по створенню одягу з вторсировини

05.10.2021
1971

Фото: Textile Exchange

Рітейлери Adidas, H&M, а також найбільша європейська онлайн-платформа Zalando повідомили про наміри будівництва у Фінляндії фабрики по створенню текстильних волокон з відходів. Компанії вже завершили інвестиційний раунд у EUR30 млн для будівництва. Про це повідомляє WWD.


 

Компанії також підписали лист про наміри, згідно з яким будуть поставляти сировину для майбутньої фабрики.

Фабрика, яка буде використовувати у якості сировини побутові текстильні відходи, запрацює у 2024 році і буде мати річну виробничу потужність 30 000 тонн.

Створення вторинного текстилю засноване на переробці текстильних відходів, у результаті виходить "м'яке волокно з відчуттям бавовни". Власник технології - фінська Infinited Fiber Company. Компанія буде використовувати виручені кошти для підготовки до будівництва флагманської фабрики у Фінляндії у відповідь на значне зростання попиту з боку світових модних і текстильних брендів на вторинне текстильне волокно.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.