У Запоріжжі навесні 2021 планують почати будівництво ТРЦ Khortitsa Mall. Детальніше про концепцію

04.10.2021
2341

Фото: rau.ua

У Запоріжжі навесні 2024 року планують звести новий ТРЦ Khortitsa Mall, з початком активної фази будівництва вже восени 2021 року. Про деталі проекту та його особливості розповів Максим Гаврюшин в інтерв’ю для RAU.


Перша інформація про заплановане будівництво великого торгово-розважального центру в Запоріжжі – під робочою назвою Fabrika-2 – з’явилася ще у 2013 році. Проте політична та економічна кризи змусили девелопера – компанію Budhouse Group – заморозити реалізацію проекту. За цей час змінилася його концепція та назва на ТРЦ Khortitsa Mall.

Сума реалізації проекту становить €110 млн. Загальна площа – 91 000 кв. м. Орендна площа – 69 000 кв. м. Під розважальну складову буде відведено приблизно 15 000 кв. м. Це 9-зальний кінотеатр Multiplex, дитячий розважальний центр Smile Park площею 5000 кв. м, боулінг-клуб Lucky Strike, public space площею 2000 кв. м. Фуд-корт буде складатися з 5-6 кухонь і 3-4 ресторанів. 

Фото: rau.ua

«Плануємо перед головним входом зробити амфітеатр, як у ТРЦ Nikolsky: для проведення масових заходів. Також плануємо розмістити парковку і літню аквазону, як у Херсоні. Вдень це виглядає, як пляж для сімейного відпочинку, а ввечері, як місце для дискотек. Паркінг буде відкритим на 1500 машиномісць», – розповів Максим Гаврюшин.

За його  словами, очікують на 12 млн відвідувачів  на рік. Аналогічну планку ставили і для ТРЦ Nikolsky, але він уже перетнув цю межу. 

Автор: Кирило Руднєв

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.