Опитування "EBA": 7% підприємцям вдалося збільшити рівень доходу незважаючи на карантинні обмеження

01.10.2021
1296

Фото: Слово и Дело

EBA провела опитування, згідно з яким карантинні обмеження не вплинули на рівень доходів  17% представників малого бізнесу, а 7% навіть вдалося збільшити дохід.


48% опитаних частково  відновили рівень доходів, а 28% підприємців так і не змогли повернутися до рівня доходів 2019 року.

Наразі ФОПи все менше мають справу з готівкою: 66% підприємців більше половини надходжень отримують безготівково. При цьому, 30% респондентів стверджують, що частка безготівкових надходжень у їхньому бізнесі зросла саме внаслідок впливу карантину.

Майже половина респондентів, (48%) відповіли, що у разі посилення карантину вони не потребуватимуть підтримки від держави, натомість найкращою підтримкою вони вважатимуть невтручання держави у справи бізнесу.

Опитування проводилось з 18 серпня до 20 вересня 2021 року серед аудиторії проєкту Unlimit Ukraine. У ньому взяли участь 105 підприємців – представників малого бізнесу.

 

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.