New Balance подав до суду на Michael Kors. Люксовий бренд використав букву N при створенні своєї лінійки взуття

18.08.2021
1965

Фото: Flipboard

Спортивний бренд New Balance звернувся до Федерального окружного суду Массачусетсу з позовом до модного дому Michael Kors, повідомляє Retail Dive. New Balance стверджує, що використання літери N у дизайні моделей взуття Michael Kors — Pippin і Olympia, порушує його права на товарний знак і може ввести споживачів в оману. Крім того, модель Pippin, на думку позивача, зовні дуже схожа на популярні кросівки New Balance 574.


 

New Balance домагається виплати компенсації і просить суд визнати, що відповідач умисно порушив його права, вимагає відкликати та знищити всі пари взуття Michael Kors, у яких є логотип з буквою N, а також заборонити компанії у подальшому випускати продукцію з елементами дизайну, що нагадують товарні знаки New Balance. У своїй заяві спортивний бренд також вказує на те, що використовує букву N на своїх товарах більше 40 років.

На думку New Balance, те, що Michael Kors відомий своїми колабораціями, може ввести покупців в оману і змусить помилково вважати, що це чергова співпраця люксового бренду.

На відміну від New Balance, Michael Kors не прив'язаний до якоїсь однієї марки взуття. На великий асортимент люксового бренду припадає приблизно 75% доходів його материнської компанії, Capri Holdings. (Capri також володіє Versace і Jimmy Choo). Майкл Корс заробив близько $4,2 млрд у 2020 році.

Reuters зазначає, що позивач звертався до відповідача і просив припинити використовувати N у дизайні взуття, але отримав відмову.

Крім того, сам засновник Michael Kors неодноразово заявляв, що є шанувальником New Balance і володіє 15 парами спортивного бренду.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.