Виручка Huawei знизилася на 30%. Одна з причин - санкції з боку США

09.08.2021
1445

Фото: Huawei

Китайський виробник смартфонів Huawei оголосив про падіння виручки до 320,4 млрд юанів ($49,56 млрд) у порівнянні з 454 млрд юанів ($70 млрд) у 1-му півріччі 2020 року. Показник впав на тлі обмежень з боку США, які включили Huawei у "чорний список торгівлі" у 2019 році. Про це повідомляє CNBC.


 

Найбільших втрат зазнав споживчий бізнес Huawei: виручка від продажів зменшилась на 47%, до 135,7 млрд юанів ($20,95 млрд). У компанії пояснили це продажем дочірнього бренду Honor.

Виручка підрозділу, який продає технології 5G і інше телекомунікаційне обладнання, зменшилась на 14% - до 136,9 млрд юанів ($21,1 млрд).

«Не дивлячись на скорочення доходів від споживчого бізнесу, викликане зовнішніми чинниками, ми впевнені, що наш операторський і корпоративний бізнес будуть продовжувати неухильно зростати», - зазначив заступник голови Huawei Ерік Сюй. Він також визнав вплив американських санкцій на діяльність компанії.

Як відомо, мін'юст США під час торгової війни з Китаєм звинуватив Huawei у промисловому шпигунстві, крадіжці технологій і банківському шахрайстві. Компанія потрапила у "чорний список" Мінторгу, а американським компаніям було заборонено продавати або передавати технології Huawei, якщо їм не надана спеціальна ліцензія. Це завадило Huawei розробляти власні чіпи і поставляти інші компоненти. Через санкції компанії також довелося продати бренд Honor у листопаді 2020.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.