Бізнес скаржиться на тиск з боку держорганів: хто і як тисне?

28.07.2021
1893

Фото: Depositphotos

Спілка українських підприємців отримує численні скарги від учасників про перевищення повноважень та неправомірний тиск на бізнес. Серед  "лідерів" у таких скаргах: Податкова, Держпродспоживслужба, Держпраці та Держмитслужба. Про це повідомляє “Економічна правда” з посиланням на повідомлення Спілки українських підприємців.


 

Зазначається, що бізнес-спільнота не задоволена  неякісним оформленням актів перевірок, ігноруванням документів, які надають суб’єкти господарювання, неефективністю процедури адміністративного оскарження рішення через "формальний" розгляд скарг та ігнорування порушеннь, допущеними самими перевіряльниками.

Кількість виявлених порушень при проведенні перевірок:

  • Податкова служба - 60,37%;

  • Держпродспоживслужба - 17,23%

  • Держпраці - 17,17%;

  • Державна екологічна інспекція - 2,21%;

  • ДСНС - 3,02%.

Також повідомляє, що кількість розглянутих справ у судах першої інстанції про притягнення до адмінвідповідальності за порушення порядку здійснення держнагляду зменшилась із 1015 у 2018 році до 819 у 2020-му.

Фото: Depositphotos

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.