Дослідження GRC: наскільки затребувані фахівці з продажу в Україні?

28.07.2021
1528

Фото: Depositphotos

Пропозиції про роботу для фахівців з продажу складають 27% всіх актуальних вакансій на кадровому порталі grc.ua. У послугах продажників гостро зацікавлені роботодавці зі сфер рітейлу, IT, агро, виробництва, медицини, освіти, спорту та інших проф.галузей. Середній конкурс на одне робоче місце у категорії "фахівці з продажу" становить 1,5 людини. Найбільше шансів працевлаштуватися у фахівців з продажу, що шукають роботу у сфері роздрібної торгівлі (14%), продавцями (11%) і у сфері прямих продажів (8%).

 

За даними дослідження 40% роботодавців шукають досвідченого продажника з досвідом роботи від трьох років. Професійні навички, на які звертають увагу роботодавці: досвід роботи у CRM-системі AmoCRM (80%), навички роботи з (60%), уміння аналізувати ринок потенційних клієнтів і складати комерційні пропозиції (50%), досвід роботи з первинною документацією ( 50%).

Наявність напрацьованої бази клієнтів або знання ринку допоможе працевлаштуватися 35% кандидатів. Важливими є й soft skills: акуратність (80%), комунікабельність (80%), активна життєва позиція (60%), неконфліктність (55%). Крім цього, роботодавці розглядають у кандидатах презентаційні навички (45%) і грамотну мову (43%).

Знання англійської або іншої іноземної мови підвищує шанси працевлаштуватися у велику українську або міжнародну компанію, але для більшості роботодавців це не є обов'язковим критерієм - тільки 7% роботодавців цікавить рівень англійської кандидатів.

Середня заробітна плата фахівців з продажу по Україні становить близько 14 000 грн. У Києві менеджери з продажу можуть отримувати вдвічі вище - близько 30 000 грн.

 

На рівень компенсації впливає і спеціалізація. Так, фахівець з продажу менеджер по роботі з клієнтами може претендувати на компенсацію близько 24 000 грн (дані по Україні). Спеціаліст зі сфери управління продажем може розраховувати на суму від 21 тис грн. Таку ж суму пропонують і експерту у прямих продажах. Середня компенсація праці фахівця, що займається продажем по телефону / телемаркетингом становить близько 20 000 грн.

 

Фото: Depositphotos

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.