Частину Житнього ринку здадуть в оренду: названо умови

19.07.2021
1902

Фото: The Village

Столична влада прийняла рішення здати частину площ Житнього ринку в оренду приватним власникам, за умови, якщо на першому поверсі залишиться традиційний продуктовий ринок, про це повідомляє КМДА. В оренду приватним власникам будуть здані другий і третій поверхи ринку, які є комунальним майном.


Видання "Хмарочос" з посиланням на Facebook-групу "Подоляночка" (група закрита - Ред.) Повідомляє, що весь ринок збираються закрити на початку вересня, оскільки з'явився орендар, — "дуже впливова особа", — який побажав орендувати приміщення. Працівники ринку, у свою чергу, збирають підписи зі зверненням до мера Віталія Кличка з проханням не віддавати перший поверх в оренду.

Водночас у Департаменті підприємництва та розвитку промисловості заявляють, що орендаря будуть визначати через аукціон Prozorro за принципом найбільшої ставки. Головна вимога до орендаря — на першому поверсі Житнього ринку повинен працювати продуктовий ринок, повинні бути обладнані сучасні та комфортні для покупців і підприємців торгові місця. Крім того, завдання орендаря — залучити інвестиції на реконструкцію приміщення ринку.

  • Реконструкція Житнього ринку планували почати у 2020 році і провести протягом двох років. Однак цього поки не відбулося.
  • 12 липня розпочалася реконструкція Бессарабського ринку. Його розділять навпіл, з одного боку облаштують нові торгові місця, з іншого — фуд-корт.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.