Засновників бренду Supreme Italia засудили до тюремного терміну

06.07.2021
1455

Фото: Highsnobiety/Taran Sodhi

Засновників "клону" американського бренду Supreme - Supreme Italia - засудили до тюремного терміну, повідомляє The Fashion Law.


 

Мікеле і Марчелло Ді Пьерро були власниками компанії International Brand Firm (IBF), яка у 2015 році заснувала італійського "клона" бренду Supreme - американського бренду вуличного одягу, заснованого у 1994 році.

Протягом свого існування оригінальний Supreme займався мінімалістичним традиційним маркетингом, і хоча існував поза мейнстрімом у 2019 році, рітейлер заробив собі репутацію одного з найбільш культових брендів у сфері одягу.

Ді Пьерро побачив можливість у жорстко контрольованій дистриб'юторській мережі Supreme: компанія продавала лімітовану кількість одягу виключно у магазинах, належних і керованих її брендами. Тому у 2015 році бренд Supreme Italia офіційно зареєстрували в Італії, а потім у Всесвітній організації інтелектуальної власності та отримав права на торгівлю у 54 світових країнах перш, ніж це зробив оригінальний Supreme.

У медіа за це Supreme Italia позначили терміном "легальний фейк" і клоном американського Supreme, якому, завдяки везінню і деяким недоліків законодавства, вдавалося не просто продавати речі, які копіюють дизайн оригінального Supreme, а робити це цілком законно.

Тепер лондонський суд визнав засновників Supreme Italia винними у шахрайстві. Їх засудили до восьми і трьох років тюремного ув'язнення відповідно. Крім тюремного терміну компанію IBF зобов'язала виплатити $ 10,4 млн американській компанії Supreme. Це компенсація за використання "складної схеми" з реєстрацією товарних знаків, розробленої IBF, щоб обійти Supreme.

За информацією Bloomberg, ні Мікеле Ді П'єро, ні Марчелло не були присутні на засіданні суду. Суддя Мартін Бедді повторно видав ордер на їх арешт.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.