Gap закриє більше 80 магазинів у Великобританії і Ірландії і зосередиться на онлайні

01.07.2021
1688

Фото: Simon Dawson/ Getty Images

Американський рітейлер одягу Gap планує закрити 81 магазин у Великобританії і Ірландії, зосередивши свою присутність на ринку тільки онлайн. Про це повідомляє BBC.


 

За словами представників Gap, рішення про закриття офлайн-бізнесу пов'язано зі стратегією компанії на європейському ринку. Компанія заявила, що закриття відбуватиметься поетапно з кінця серпня по кінець вересня. Рітейлер не розголошує, скільки співробітників втратять робочі місця після закриття.

Перші магазини Gap у Великобританії з'явилися в 1987 році і отримали широку популярність завдяки базовому одягу, зокрема, худі. Однак останніми роками позиції рітейлера на ринку моди знизилися: не допомагали ні знижки, ні інші активності для покупців. У минулому році ситуацію погіршила пандемія.

Восени минулого року рітейлер провів стратегічний огляд своєї діяльності в Європі, у результаті оголосивши про закриття 19 магазинів у Великобританії. Тепер компанія заявила про закриття всіх локацій.

За словами представників компанії на рішення про закриття також вплинула зміна у купівельній поведінці - зрушення в бік покупок онлайн. Однак експерти пов'язують закриття також і з тим, що рітейлер не встигав за конкурентами по ринку, наприклад, Primark.


 

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.