Найбільшим платником податків Британії другий рік поспіль стає глава букмекерської контори

17.03.2021
1961
PR-Материал

Засновниця і CEO найбільшого світового букмекера Bet365 Денис Коутс, заплативши британській скарбниці 784 млн доларів, другий рік поспіль стає найбільшим платником податків Сполученого Королівства.


 

Хто така Денис Коутс?

Завзята британка почала працювати в фінансовому департаменті букмекера Provincial Racing, який належав її родині, ще в шкільному віці. Після закінчення університету вона продовжила працювати там бухгалтером, а потім амбіції дали про себе знати. У 1995 році Денис прийняла пропозицію батька і очолила сімейний бізнес, а потім взяла позику від Barclays і купила конкурента.

На початку 2000 року Коутс зрозуміла, що майбутнє ставок в інтернеті і придбала доменне ім'я Bet365.com. З тих пір почався стрімкий зліт букмекерської контори до рівня компанії, річний оборот якої зріс до 3,1 млрд фунтів, а чистий прибуток склав 791,4 млн. Зараз Bet365 планує вийти на російській ринок, де британський букмекер хоче скласти конкуренцію таким лідерам галузі як БК Вінлайн і Леон.

Особисті статки Денис Коутс оцінюється в 9,8 млрд доларів - п'яте місце в списку найбагатших жінок Великобританії. Поступається їй, наприклад, актриса Сальма Хайек зі статками у 8,07 млрд доларів.

Bet365 був і залишається сімейним бізнесом

Денис Коутс володіє контрольним пакетом акцій букмекера - 50,2%. Ще 43,1% акцій належать її батькові Пітеру і братові Джону.

Одним з активів сім'ї Коутс також є футбольний клуб «Сток Сіті» з їхнього рідного міста (там же знаходиться і головний офіс букмекерської компанії). Bet365 володіє 84,4% акцій «гончарів» і, звісно ж, є титульним спонсором. До речі, Пітер Коутс володів пристойним пакетом акцій «Сток Сіті» на рубежі століть, але продав їх за 3,5 млн фунтів, щоб взяти позику на 15 млн фунтів і допомогти доньці з розвитком онлайн-проекту. Пізніше акції клубу викупили назад.

Компанія має хорошу репутацію, але без скандалів не обійшлося

Спортивні новини, як і новини зі світу ставок, не обходяться без скандалів. Найбільший скандал за участю Bet365 стався в 2018 році за позовом 19-річної студентки Меган Макканн, яка поставила 25 000 фунтів на 12 заїздів коней і виграла 984 833 фунтів. Букмекер був впевнений, що дівчина - підставна особа, але через три роки судів сторони зійшлися на позасудове врегулювання.

Кількома роками раніше Bet365 оштрафували на 2,75 мільйона австралійських доларів ($ 2,13 млн) за введення в оману в рекламі, в якій клієнтам помилково обіцяли «безкоштовні ставки».

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.