АМКУ дозволив "Сільпо-Фуд" придбати супермаркети "Фуршет"

18.02.2021
3806

ТЦ "Полярный"

Антимонопольний комітет України дозволив компанії "Сільпо-Фуд" придбати "Фуршет".


 

АМКУ, повідомив компанія "Сільпо-Фуд" звернулася до відомства за дозволом придбати об'єкти нерухомості, обладнання та товарні залишки, які знаходяться у мережі магазинів "Фуршет" у власності або в користуванні.

Засідання по цьому зверненню відбулося 18 лютого 2021 року, в результаті АМКУ дозволив концентрацію.

АМКУ проаналізував діяльність магазинів у Вінниці, Івано-Франківську, Калуші, Кам'янському, Кам'янець-Подільському, Коростишеві, Малині, Нетішині, Нікополі, Обухові, Полтаві, Прилуках, Смілі, Трускавці, Умані, Хмельницькому, Черкасах, Ірпені, Києві, Кривому Розі та Кропивницькому і з'ясував, що учасники концентрації відчувають конкуренцію з боку інших учасників ринку і конкуренція в цілому висока. Частки ринку "Сільпо" і "Фрушет" за результатами 2019 року і 9 місяців 2020 не досягають 30% і вони не порушують закон «Про захист економічної конкуренції», що дозволяє провести концентрацію.

В АМКУ також повідомили, що учасники концентрації відмовилися від придбання контролю над активами в населених пунктах, в яких частки були б значними, а концентрація могла б призвести до обмеження конкуренції. Правда, у відомстві не уточнили про які саме міста йдеться.

Нагадаємо, в січні стало відомо, що постачальники мережі "Фуршет"  отримали листа від директора "Рітейл Центр" В'ячеслава Купченко про початок процедури банкрутства і введення мораторію на виплати кредиторам. 

Станом на лютий 2021 року в мережу "Фуршет" входять 25 магазинів в різних регіонах країни, 11 з яких в Києві. Єдиним акціонером компанії є ПрАТ "Anthousa Limited" (Великобританія) зі статутним капіталом 2 млн грн, наглядову раду якої очолює депутат Київради Ігор Баленко.

У ТОВ "Сільпо-Фуд" через венчурний корпоративний інвестфонд "Рітейл Капітал", ПрАТ "Фоззі Рітейл" та ТОВ "Фоззі Груп" Володимиру Костельману належить 51%, Олегу Сотникову і Роману Чигирю - по 23,235% і Юрію Гнатенко - 2,53% .

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.