Розумна їжа: від дієт до корисної функціональної їжі

03.03.2020
5452

Фото: timeout.ru

Американське видання Food for thought KraftHeinz наводить статистику (листопад, 2019) про новий сприйнятті ЗСЖ-їжі, що об'єднала дані більше десятка досліджень споживчих переваг. Згідно з цими дослідженнями, близько ¾ жителів США головним інструментом підтримки та поліпшення здоров'я вважають не дієти, а просто корисну функціональну їжу. Інформацію про це призводить KraftHeinz Foodservice Russia.


 

Близько 80% опитаних американців сприймають їжу як засіб для підвищення якості життя. Число дорослих, які дотримуються будь-якої дієти, скоротилося з 31% в 2013 до 25% в 2018 році. Найбільш важливими стають якість продуктів і вміст в них тих чи інших поживних речовин і мікроелементів.

Не дивно, що за останні 5 років в рази зросла кількість запитів про користь тих чи інших продуктів харчування в пошукових системах. Наприклад, за даними Google Trends 2019, кількість запитів про продукти, які можна їсти при розладі шлунка, збільшилася на 3150%, а частка запитів про продукти для поліпшення роботи мозку - на 120%.

 

Інфографіка: KraftHeinz Foodservice Russia

Люди все більше уваги приділяють здоров'ю психіки та емоційної сфери. Близько 36% опитаних підтвердили, що вибирають продукти, які сприяють психоемоційній рівновазі. Серед молодого покоління ставлення до їжі ,як до елементу біо-хакинга також стає все більш популярним. 31% підлітків і 27% мілленіалов вибирають перекус, який сприятиме концентрації розуму і гармонійному емоційному стану.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.