"Ощадбанк" почав реструктуризацію боргів ТРЦ Gulliver

02.03.2020
3243

delo.ua

"Ощадбанк" почав процедуру реструктуризації заборгованості ТОВ "Три О" (володіє і управляє ТРЦ Gulliver), пише Finbalance.ua із посиланням на дані Секретаріату з фінансової реструктуризації.


 

 У держреєстрі кінцевим бенефіціаром ТОВ "Три О" вказано В'ячеслава Ігнатенко. Однак кінцевим власником, за даними учасників ринку нерухомості, є Віктор Поліщук, який входить до рейтингу журналу "Новий Час" ТОП-100 найбагатших українців. Його стан на кінець 2019 року оцінюють у $119 млн.

У жовтні минулого року державні "Ощадбанк" і "Укрексімбанк" виставили на продаж вимоги за кредитами, в заставі за якими знаходиться МФК Gulliver і земельну ділянку в Києві. Стартова ціна лота становила 18,2 млрд грн (залишок заборгованості за кредитним договором, в яку входить основна сума заборгованості, відсотки, комісія, пені та штрафи). Однак торги не відбулися - всі подані заявки були відхилені. Тоді експерти, коментуючи продаж прав вимоги за кредитом, відзначали, що вартість лота занадто завищена. Вони називали торги технічними, щоб банки могли провести реструктуризацію боргу.

У мережі Eldorado (раніше "Ельдорадо", - ред.), яка є ще одним активом, пов'язаним з Поліщуком, є заборгованість перед "Ощадбанком". Фінансова установа протягом 2018 року реструктуризувала заборгованість компаній, які пов'язані з рітейлером.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.