Рейтинг найвідвідуваніших маркетплейсів та інтернет-магазинів за березень 2023

25.04.2023
10980

 

Щомісячний рейтинг відвідуваності найбільших інтернет-магазинів та маркетплейсів за березень 2023. Це щомісячний звіт, в який потрапляють інтернет-магазини та маркетплейси змішаної моделі, зареєстровані в Україні, із щомісячною відвідуваністю не менше 300 000. Для складання рейтингу ми використовуємо дані сервісу аналізу джерел трафіку вебсайтів – SimilarWeb, у безкоштовній версії. Зокрема, сервіс не враховую відвідування в мобільних додатках і має похибку, тож демонструє скоріше загальну динаміку ринку, а не точні дані.

Якщо ви власник магазину, який підпадає під зазначені вимоги, або знаєте про такий магазин і не бачите його у рейтингу, напишіть його назву та домен на електронну адресу редакції:  info@retailers.ua


 На графіку 1 представленій найвідвідуваніші інтернет-магазини, що продають техніку та електроніку. Трійка лідерів залишилася незмінною — це національний маркетплейс Rozetka, а також омніканальні ритейлери COMFY та АЛЛО. Відвідуваність лідерів збільшилася на 5-10% у березні в порівнянні з лютим 2023.  Інтернет-магазин tehnoezh провів ребрендинг і тепер називається "Техноїжак", домен ti.ua і потрапив до рейтингу з показником 590 000 відвідувань.

 Графік 1

 В категорії "Косметика та парфумерія" трійка лідерів також залишається незмінною - MakeUp (+ 5% відвідуваності у березні), EVA (+8% відвідуваності у березні), Notino (-7% відвідуваності у березні). Продовжує нарощувати відвідуваність інтернет-магазин мережі Brocard, показник якого у березні 2023 виріс майже вдвічі.

 Графік 2

 

 В категорії "Аптеки" в березні  у трійці лідерів відбулися зміни: у apteka24.ua відвідуваність скоротилася на 45%, що витіснило її з першого на друге місце. Перше місце займає інтернет-магазин аптечного холдингу apteka911.ua, відвідуваність якого збільшилася на 25% у березні. Відвідуваність також виросла у інтернет-майданчика anc.ua (+40%) та у podorozhnyk.com (+30%).

 

Графік 3

В категорії "Мода та спорт" лідером залишається Intertop.ua з відвідуваністю 3 млн. Answear.ua збільшив відвідуваність на 29% і потіснив на другій позиції маркетплейс Kasta.ua. Майже вдвічі збільшилася відвідуваність у інтернет-магазину Eobuv.ua, на 30% збільшилася відвідуваність в інтернет-магазину Puma.

 

Графік 4

 

 

Графік 5

 

На графіку 6 представлена відвідуваність чистих маркетплейсів товарів та послуг. До даного рейтингу входять дошки-оголошень,  маркетплейси, де всі товари продають сторонні продавці, сервіси замовлення, бронювання товарів і послуг, купонатори, щомісячна відвідуваність яких становить щонайменше 500 000. В березні 2023 трійка лідерів залишилася незмінною — це класіфайд OLX, маркетплейс Prom.ua та сервіс пошуку ліківTabletki.ua

Графік 6

 На графіку 7 представлений рейтинг відвідуваності в категоріях "харчові продукти", "книги", "меблі", "дитячі товари", "рослини".  Незмінний лідер категорії — інтернет-майданчик мережі Епіцентр. В березні 2023 року до трійки лідерів увірвався інтернет-магазин agro-market.net, який продає все для дачі та городу (насіння, добрива, саджанці). Його відвідуваність виросла з 1,3 млн в лютому до 3 млн в березні. Також вдвічі збільшилася відвідуваність інтернет-магазину садових та декоративних рослин Florium. В цьому місяці до категорії потрапив велосипедний інтернет-магазин Veliki.com.ua з відвідуваністю 360 000.

Графік 7

 

 

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.