"Укрпошта" готує з USPS угоду, що відкриває можливість для виходу в Україну Amazon та інших найбільших маркетплейсів - Смілянський

09.10.2024
290

Фото: Економічна правда

АТ "Укрпошта" проводить переговори про угоду з поштовою службою США USPS, яка відкриє можливість для доставки до України товарів з Amazon та інших найбільших маркеталейсів, розповів гендиректор компанії Ігор Смілянський. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна


 "Я щойно повернувся зі США і можу запевнити, що ми проводимо досить активні переговори з USPS (поштова служба США, яка надає послуги з обробки та доставки пошти фізичним та юридичним особам на території країни та за її межами, - ІФ-У). Щойно нам вдасться укласти угоду, Amazon відкриється для України", - сказав він в інтерв'ю ексклюзивному агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами Смілянського, угода може почати працювати вже 2025 року.

"За дрібними пакетами ми вже досягли домовленості з USPS щодо посилок, я розраховую досягти результату до 1 січня. Мені хотілося б щоб у 2025 році ця угода вже працювала. В ідеалі, звичайно, було б добре укласти цю угоду в листопаді, щоб була можливість технологічно підготуватися. Тому такі плани є, і робота за цим напрямом триває.

Угода відкриє можливість для виходу в Україну та інших великих маркетплейсів, наголосив він.

"Дивіться, якщо ми підпишемо угоду з USPS, то (в Україні - ІФ-У) з'являться всі великі маркетплейси, які наразі недоступні. USPS працює з ними усіма. Чому ми шукаємо таких потужних партнерів та працюємо над угодами в інших країнах? Тому, що як тільки вони стають нашими партнерами, одразу можна йти до найбільших маркетплейсів у їхніх країнах та говорити з ними про чудові можливості нарощувати обсяги продажу, відправляючи товари до України з "Укрпоштою", - розповів Смілянський.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.