«Нова пошта» вийшла на прибутковість у Молдові, Польщі та Чехії

19.08.2024
964

Фото: пресслужба Нова пошта

У ІІ кварталі 2024 року українська поштово-логістична група Nova вийшла на прибуток у Польщі, Молдові та Чехії. Про це повідомляє AIN з посиланням на СЕО Nova Post Europe Олександр Лисовець у коментарі Forbes Ukraine


 

У решті країн, де відкрилися відділення «Нової пошти» поки не вдалося пройти точки беззбитковості. Це частково повʼязано з обмеженням Національного банку, через яке Nova Post не може виводити з України кошти, зароблені тут.

Тому поповнювати резерви валюти у Європі можна лише коштами, які компанія заробила у Європі. 

Станом на серпень 2024 року Nova Post присутні на ринках 15 країн. До вересня цього року компанія планувала вийти на ринки 18 країн.

Водночас Nova Post не змінила плани свого розширення на міжнародні ринки. 

«Ми не просто йдемо за раніше наміченим планом, а змінюємо його, додаємо щось нове», — переконує СЕО Nova Post Europe Лисовець.

До кінця 2024 року компанія планує відкрити ще 40 відділень за кордоном. З нових ринків — австрійський та нідерландський. 

Компанія дещо змінила підхід до міжнародної експансії. Так присутність розширюють за допомогою нових відділень у вже відкритих країнах. Окрім того, тестуватимуть новий формат — вихід у країну без фізичної присутності. 

«Лише з адресним обслуговуванням та використанням мережі партнерів — поштоматів та інших точок обслуговування», — розповідає Олександр Лисовець. 

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.