ЄБРР виділив EUR70 млн компанії "Нова пошта"

13.08.2024
899

Фото: Нової пошти

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надав кредит EUR70 млн групі компаній (ГК) Nova для фінансування інвестиційної програми на 2024 рік. Як повідомила пресслужба банку у вівторок, кредит виділяється на оновлення і розширення мережі ГК. Про це пише Інтерфакс-Україна


"Кредит сприятиме реалізації довгострокової стратегії розвитку компанії, що передбачає трансформацію моделі обслуговування клієнтів, а також допоможе гарантувати безпеку працівників і клієнтів під час війни", - наводяться в повідомленні слова Керуючого директора ЄБРР в Україні та Молдові Арвіда Тюркнера.

ГК Nova планує побудувати понад 600 бомбосховищ для захисту персоналу та клієнтів

За словами керуючої директорки Групи сталої інфраструктури ЄБРР Нандіти Паршад за допомогою фінансування компанія зможе не лише підвищити безпеку, а й реалізувати проєкти реінтеграція ветеранів і розширення можливостей навчання для жінок.

"Саме такий проєкт найбільше потрібен Україні в умовах війни", - наголосила Паршад.

ЄБРР зможе надати кошти в українських гривнях або євро, а також забезпечити гарантією від перших збитків у розмірі 10 відсотків від суми кредиту в рамках програми "Муніципальна інфраструктура та промислова стійкість" (UIF MIIR), уточнили в банку.

"Для нас угода є логічним наступним кроком у нашому довгостроковому партнерстві з ЄБРР, а також підтвердженням довіри банку до "Нової пошти" як до надійного та стабільного партнера. Крім того, це визнання того впливу, який розвиток "Нової пошти" чинить на український бізнес та економіку загалом", - сказав фінансовий директор групи компаній NOVA Петро Фоков, слова якого наводяться в повідомленні банку.

Він зазначив, що представники ЄБРР оцінюють не лише фінансові показники проєкту, а й позитивний ефект від нього на національному рівні.

"Кошти залучаються на вигідних умовах і в таких масштабах, які не можуть бути доступні в більшості вітчизняних банків", - зазначив Фоков.

У ЄБРР зазначили, що вторгнення Росії в Україну 2022 року на перших етапах стало ударом для поштового сектору та сектору доставки. Однак, сегмент посилок швидко відновився, оскільки люди і підприємства відновили ділову активність. ГК Nova, на думку ЄБРР, зіграла провідну роль у відновленні і тепер прагне до розширення. Робота компанії сприяє економічній активності малих підприємств по всій країні.

Участь ЄБРР допоможе Nova повернутися до роботи і підтримати на робочих місцях приблизно 3,5 тис. співробітників, зокрема тих, які служать у ЗСУ. Також банк за участю Багатостороннього донорського фонду ЄБРР "Дії на підтримку рівності та гендерної рівності" допоможе заповнити важливі вакансії, розширивши доступ до навчання і можливостей працевлаштування для жінок і тимчасово переміщених осіб, зазначено в повідомленні.

Як відомо, співвласниками ГК Nova є двоє українських бізнесменів - В'ячеслав Климов і Володимир Поперешнюк. У мережі компанії, що складається з 27,2 тис. пунктів, працюють 33 тис. співробітників. Вони обслуговують 11 млн клієнтів щомісяця. У 2023 році ГК Nova доставила понад 384 млн відправлень.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.