Бізнес Glovo в Україні зріс на 23% від довоєнних показників

18.06.2024
1320

Фото: НВ

Бізнес сервісу доставки Glovo в Україні перевищив довоєнні показники на 23%, компанія планує запуск сервісу кількох містах на сході України. Про це під час пресбрифінгу на технологічній конференції PowerU розповіли співзасновник сервісу Саша Мішо та директорка Glovo в Україні Марина Павлюк, передає кореспондент Forbes


Обсяг бізнесу Glovo зріс на 23% від довоєнних показників. На довоєнні показники компанія повернулася у листопаді 2022-го, зазначив Мішо.

Після початку повномасштабного вторгнення український підрозділ Glovo закрився нагадала директорка Glovo в Україні Марина Павлюк. «Штаб-квартира вирішила зупинити все, тому що на першому місці була безпека», – наголосила вона.

Україна – третій за розміром ринок для Glovo, зазначив Мішо. За весь час роботи в Україні компанія інвестувала понад €100 млн і планує продовжувати інвестувати.

Glovo також анонсувала запуск сервісу в кількох містах на сході України. «Будуть запуски найближчим часом. Ми розглядаємо експансію на схід», – сказала Павлюк. Зраза доставка Glovo працює в 37 містах України.

24 лютого 2022 року топменеджмент іспанського сервісу доставки Glovo вирішив припинити всі операції в Україні. Відновити роботу вже на початку березня переконали співробітники українського офісу. Попри війну, українська частина бізнесу вийшла на самоокупність, заявляв Мішо в інтервʼю Forbes.

Завоювання українського ринку Glovo почав на четвертий рік свого існування – у 2018-му. Тут він значно наростив свої позиції після банкрутства конкурента Rocket та закриття кількох дрібніших регіональних сервісів. Влітку 2022-го Glovo фіналізував угоду із давнім інвестором – німецькою компанією Delivery Hero, яка придбала 39,4% акцій стартапу й оцінила його у €2,3 млрд. 

За п’ять років роботи в Україні зайняв понад 80% місцевого ринку. До повномасштабного вторгнення частка ринку компанії не опускалася нижче 55%. План на 2024-й – збільшити кількість користувачів та замовлень. Один зі способів – послуга On-Demand, яка дає змогу закладам без власної доставки використовувати кур’єрів Glovo, сплачуючи за кілометраж. 

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.