Суд передав київський ТРЦ Gulliver під зовнішнє управління

04.06.2024
646

Фото: delo.ua

Шевченківський районний суд Києва у понеділок, 3 червня, передав київський ТРЦ Gulliver в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА). Про це суд повідомив у Facebook, пише Liga.net


Рішення ухвалене за клопотанням Офісу генерального прокурора.

Під час судового засідання прокурор уточнив вимоги клопотання – воно стосується виключно управління, а тому дозвіл на реалізацію майна слідчим суддею не надавався.

Ухвала також зобов'язує АРМА здійснювати періодичні перевірки ефективності діяльності майбутнього управителя.

Клопотання щодо ТРЦ Gulliver подано в межах кримінального розслідування Бюро економічної безпеки (БЕБ) про ухиляння керівництва ТРЦ від сплати податків на суму майже 146 млн грн.

9 квітня 2024 року Київський апеляційний суд задовольнив клопотання Офісу генпрокурора і наклав арешт на майно ТОВ "Три О", зокрема на Gulliver загальною площею 151 805,3 кв. м.

"Гулівер" – один із найбільших багатофункціональних комплексів Києва, який має 150 000 кв. м під магазини й офіси і 35 поверхів. ТРЦ побудований у 2013 році у центрі столиці прямо біля входу в метро "Палац спорту".
Власником хмарочоса "Гулівер" у Києві є Віктор Поліщук (він казав, що будівля йому не належить, але при цьому дав особисту поруку за боргами компанії-власниці на $207 млн). Йому ж належить мережа магазинів "Ельдорадо" і належав банк "Михайлівський", що збанкрутував у 2016 році.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.