NOVA запустила компанію «Нова енерджи» для генерації електроенергії

12.04.2024
595

Фото: ФБ-сторінка Володимира Поперешнюка

Група компаній NOVA (раніше – «Нова пошта») вирішила створити компанію «Нова енерджи», яка буде займатися генерацією енергії на регулярній основі, включаючи електрику, генеровану сонцем і газом, повідомляє Forbs з посинанням на Володимира Поперешнюка. У такий спосіб група вийшла на новий ринок


Коли останнім часом росіяни почала бити вже по генерації електроенергії, ми зрозуміли, що потрібно посилювати автономність енергозабезпечення», – написав співзасновник групи компаній NOVA. Тож група вирішила вийти на ринок генерації, створивши для цього компанію «Нова енерджи». Поперешнюк очікує, що так само почнуть робити інші компанії.

«Нова пошта» працює на ринку України з 2001 року. На початку 2024-го група компаній «Нова пошта» відмовилася від слова «пошта» у своїй назві і змінила її на NOVA.

Компанія у 2024 році планує побудувати в Україні 10 нових сортувальних центрів і розширити мережу на 3000 нових відділень і 5000 поштоматів. Компанія розраховує, що у 2024-му термін доставки по Україні вдасться скоротити ще на дві години – до у середньому 22 годин. Також у планах на 2024 рік – наростити обсяги відправлень на 10% та розширити міжнародну експансію ще на 17 європейських країн.

Росія змінює підхід до атак по українській енергетиці, повідомив FT генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко. За його словами, під час попередньої зимової кампанії Росія прагнула занурити міста у темряву та холод, нападаючи на розподільчі станції й трансформатори в усій країні. Але тепер російські ракети націлюють на електростанції у конкретних регіонах.

За словами міністра енергетики Германа Галущенка, українська енергосистема наразі переживає наймасштабнішу атаку з боку Росії. Під ударом опинилися до 80% теплової генерації, половина гідрогенерації та велика кількість підстанцій.

Росія в ніч на 11 квітня атакувала Трипільську ТЕС компанії «Центренерго», що у місті Українка Київської області. Голова наглядової ради «Центренерго» Андрій Гота заявив, що після атаки Трипільська ТЕС повністю зруйнована.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.