Dragon Capital Фіали хоче продати частку в девелоперській компанії Arricano

27.12.2023
1041

Фото: Arricano

Dragon Capital намагається продати частку в Arricano – девелоперській компанії, яка управляє та володіє великими київськими ТРЦ "РaйОN", "Проспект" і Sky Mall, а також City Mall у Запоріжжі й "Сонячна Галерея" у Кривому Розі. Про це розказав гендиректор і власник Dragon Capital Томаш Фіала для Liga.Net


"Незначний міноритарний пакет акцій не дозволяє мені впливати на ухвалення рішень в Arricano. Наша команда доклала максимум зусиль для того, щоб погодити з мажоритарним акціонером Arricano вихід Dragon Capital з компанії, нехай і на невигідних для нас умовах, проте поки не отримала такої можливості", – йдеться в заяві Фіали, опублікованій на сайті Dragon Capital.

Бізнесмен також відповів на чутки про те, що Arricano нібито продовжує працювати у тимчасово окупованому Криму.

"[Протягом останніх днів така] інформація з’явилася на багатьох ресурсах, які відомі розміщенням "джинси", і, на превеликий жаль, на державному телемарафоні", – сказав бізнесмен.

І Arricano, і Фіала, який опосередковано володіє 12,5% Arricano, наполягають, що інформація про кримські активи – це брехня.

23 грудня РНБО ввела санкції проти ТОВ "Вояж-Крим" – замовника сімферопольського ТРЦ "Південна Галерея", який будувала Arricano. У 2021 році ця компанія фігурувала в розслідуванні Крим.Реалії про Ґіллара Тедера, засновника бенефіціара Arricano.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.