Найбільшою компанією з доставки у США стала Amazon, обігнавши UPS та FedEx

28.11.2023
699

Photo: Digitaltrends.com

Гігант електронної комерції Amazon минулого року доставив у США більше посилок, ніж UPS, і цього року він збирається збільшити розрив, згідно з внутрішніми даними Amazon і інформацією від джерел, пише Forbes з посиланням на The Wall Street Journal. Водночас Поштова служба США, як і раніше, залишається найбільшою службою посилок за обсягом, опрацьовуючи сотні мільйонів відправлень для інших компаній.


До Дня подяки цього року Amazon вже доставила до США понад 4,8 млрд посилок, а за внутрішніми прогнозами, до кінця року буде доставлено близько 5,9 млрд. Минулого року Amazon відправила 5,2 млрд посилок.

Десять років тому компанія Amazon була великим клієнтом UPS і FedEx, і деякі керівники цих компаній та аналітики висміювали думку про те, що колись Amazon зможе їх витіснити. Проте надмірне зростання Amazon у поєднанні зі стратегічними змінами у FedEx та UPS змінили баланс.

UPS заявила, що її внутрішній обсяг цього року навряд чи перевищить торішні 5,3 млрд, включаючи посилки, доставлені клієнтам через Поштову службу. За перші девʼять місяців цього року UPS опрацювала всередині країни близько 3,4 млрд посилок.Обсяг внутрішніх посилок FedEx за фінансовий рік, що закінчився 31 травня 2023 року, досяг близько 3,05 млрд. Оскільки частка доставок Amazon збільшилася, FedEx та UPS в останні роки заявляли, що вони не ганяються за обсягами, а натомість зосередилися на доставці більш вигідних посилок.

Amazon було створено Джеффом Безосом як книжковий онлайн-магазин в 1994 році. З того часу компанія перетворилася на гіганта інтернет-торгівлі та зарекомендувала себе як основа інфраструктури сучасного інтернету через свої продукти Amazon Web Services.

На початку пандемії Amazon побачила поворотний момент розширення сфери своєї електронної комерції. Компанія відкрила сотні нових складів, сортувальних центрів та інших логістичних обʼєктів, майже подвоївши розмір своєї мережі з початку пандемії до кінця 2021 року.

Amazon перейшла до регіоналізації своєї логістичної мережі, щоб скоротити відстань переміщення посилок США, прагнучи швидше доставляти продукти клієнтам і підвищити прибутковість.

Представник Amazon заявила, що прогрес у доставці багато в чому зумовлений програмою франчайзингу маршрутів. Компанія продовжить працювати з іншими партнерами з доставки та перевізниками, щоб допомогти впоратися з додатковими потужностями, додала вона.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.