ЄБРР стане власником частки 35% у M10 Lviv Industrial Park. Банк інвестує $24,5 млн у будівництво

17.02.2023
1661

ЄБРР інвестує $24,5 млн у будівництво індустріального парку M10 Lviv Industrial Park у Львові, який будує Dragon Capital Investment Limited. Завершення будівництва першого складського комплексу площею 14 400 квадратних метрів очікується у другій половині 2023 року, повідомляє InVenture


 

М10 Lviv Industrial Park – новий індустріальний парк, який будує компанія Dragon Capital у промисловій зоні мікрорайону Львова Рясне-2 поруч із трасою міжнародного значення М10 всього за 60 км від кордону з Польщею.

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) проінвестує до 35% вартості проєкту будівництва індустріального парку у Львові.

Війна Росії проти України ускладнила як зовнішні, так і внутрішні ланцюги постачання. Постійна невизначеність щодо можливості використання морських шляхів для імпорту та експорту підвищує важливість сухопутних маршрутів до Європейського Союзу через захід України та збільшує необхідність складування товарів у цьому регіоні.

М10 Lviv Industrial Park — багатофункціональний індустріальний парк, розташований за 60 км від українсько-польського кордону, який будує Dragon Capital Investment Limited, надасть нові виробничі та логістичні приміщення, необхідні для сталої гуманітарної та економічної діяльності в Україні як під час війни, так і під час повоєнної відбудови.

ЄБРР загалом інвестує до $24,5 млн у розвиток проєкту вартістю $70 млн, з яких до $5,5 млн буде спрямовано на завершення будівництва першої черги проєкту. Будівництво першої черги було перерване військовим вторгненням Росії в Україну у лютому 2022 року, але відновилося вже влітку.

Завершення будівництва першого складського комплексу площею 14 400 кв.м очікується у другій половині 2023 року.

Загалом, у Львівській області очікується введення в експлуатацію 80 000 кв.м логістичної нерухомості протягом 2023 року.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.