Як швидко оформити страховку онлайн?

27.12.2022
1196
Як швидко оформити страховку онлайн?
Реклама

Фото: pexels

 

У сучасних умовах страхування життя з кожним роком стає все більш затребуваним. Нічого дивного у цьому немає. Число туристів неухильно зростає, і туристична страховка вже давно стала невід'ємним атрибутом багатьох закордонних поїздок, які оформлюють турагентства.


 

Середньостатистична страхова компанія пропонує досить широкий спектр послуг, пропонуючи своїм клієнтам той чи інший вид страховки, який можна оформити в режимі онлайн, тобто віддалено, як кажуть, не виходячи з дому. Але розвиток мобільного Інтернету надав людству принципово нову можливість, робити ті чи інші дії в Інтернеті, з будь-якої точки, де є мобільне покриття. У найближчій перспективі, після того, як Ілон Маск втілить у життя свій намір «огорнути» земну кулю системою супутникового Інтернету, всесвітня мережа стане доступною скрізь.

Як оформити страховку онлайн

Багато сучасних страхових компаній надають своїм клієнтам оформити онлайн страховку, що дуже швидко і зручно. Зробити це досить просто, необхідно зайти на сайт страхової компанії, вибрати потрібний вид страховки, пройти процедуру реєстрації, заповнити анкету, сплатити страховий поліс, після чого страховка в електронному вигляді буде доступна протягом декількох хвилин. Електронний страховий поліс має таку ж юридичну силу, як його паперовий варіант.

Де оформити страховку

Найчастіше туристичні компанії під час оформлення туристичної путівки «нав'язують» послуги тієї чи іншої страхової компанії, з якою вони працюють у «тандемі». З юридичного погляду – це порушення чинного законодавства. Клієнт має право оформити страховий поліс у будь-якій страховій компанії, яка має відповідну ліцензію на здійснення такого роду діяльності.

При цьому зовсім не обов'язково вибирати «модну» страхову компанію, в якій часто доводиться переплачувати за її «ім'я». Можна знайти досить багато альтернативних варіантів, які надають вигідніше співвідношення ціна/якість. Одним із таких варіантів є контора «Опіка» (opika.org), яка досить успішно працює вже кілька років. При цьому потрібно уважно вивчити ту чи іншу пропозицію, щоб зрозуміти, наскільки вона підходить.

Туристична страховка має покривати найвищі потенційні ризики, з якими може зіткнутися клієнт. Але і переплачувати за послуги, які, швидше за все, не будуть затребувані, немає сенсу. У цьому плані логічно проконсультуватися або з досвідченими туристами, які часто бувають за кордоном і знають про багато нюансів, про які новачки навіть не здогадуються. Або звернутися за консультацією до самої страхової компанії. Зробити це можна в чаті онлайн. Оператор розповість про той чи інший вид страховки, допоможе підібрати потрібний варіант для конкретного випадку.

Таким чином, можливість оформити страховку в режимі он-лайн є дуже зручною альтернативою класичному варіанту роботи зі страховим агентом.

 

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.