Чи видають кредити під час війни

20.12.2022
2439
PR матеріал

 

У зв'язку з воєнним станом в Україні багато компаній та установ змінили формат своєї роботи та правила. Через руйнівні наслідки українцям непросто робити звичні справи, чи то похід до магазину, запис до лікаря та навіть оформлення документів. Крім того, велика кількість людей залишилась без роботи та основного джерела доходу.

 У зв'язку з цим багатьох цікавить, як працюють банківські установи під час війни, і чи можна отримати онлайн кредит.


 

Кредит у банку під час війни

Багато банків відмовилися давати в борг, але все ж залишилися ті, хто продовжує це робити з певними обмеженнями. Наразі фінансові установи припинили видавати споживчі кредити, оформлювати іпотеки та автокредити.

Таке рішення пов’язано з:

  • курсом валют, що коливається;
  • низькою платоспроможністю населення;
  • відсутністю штрафів та пені за невиплату.

Але активізація кредитування все ж відбувається. Клієнти можуть оформляти кредитні картки та розстрочки у певних магазинах.

Позика в МФО під час воєнного стану

Мікрокредитні компанії завжди пропонували клієнтам лояльні умови. Тому навіть під час війни МФО продовжують працювати в онлайні, але з посиленими вимогами до позичальників:

  1. Мікрокредитні організації співпрацюють з постійними клієнтами, які підтвердили свою платоспроможність.
  2. Компанії призупинили опцію кредитування під 0,01% на пільговий період. Наразі ця можливість є нерентабельною через великий ризик невиплат.

Крім того, під воєнних дій, позичальники звільняються від пені та штрафів, які передбачені кредитними договорами. Переглянути доступні пропозиції від МФО можна на сайті https://minfin.com.ua/ua/credits/online/.

Кредитні ліміти на картках

Під час війни банки також призупинили оформлення нових кредитних карток з лімітом. Клієнти, які вже є власниками кредитної картки можуть зберегти кредитний ліміт, який був встановлений до початку повномасштабного вторгнення.

Таким чином, ви можете користуватися лімітними коштами за старими умовами, але збільшення цієї суми не передбачається.

Відповідальність за чинний кредит під час війни

Обставини з 24 лютого 2022 року є надзвичайними, невідворотними та об′єктивними. Але на жаль, воєнний стан не звільняє від обов'язків щодо сплати кредиту. Відсотки за користування кредитними коштами продовжують нараховуватися і після 24 лютого.

 Ви маєте бути на зв’язку зі своїм кредитором, щоб мати змогу домовитись про відстрочку, реструктуризацію, пролонгацію тощо.

 

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.