«Євротек» проведе реконструкцію мережі «Квартал» і почне будівництво львівського ТРЦ восени

08.02.2018
2565

 

Група компаній «Євротек» об'єднує чотири торгові мережі — «Фреш»«Арсен»«Союз»«Квартал». На початку року компанія анонсувала будівництво нового ТРЦ площею 33 000 кв. м у Львові, на місті, де зараз розташований супермаркет «Арсен». Заступник генерального директора групи компаній «Євротек» Ігор Новоставський розповів, коли почнеться будівництво об’єкта, про плани реконструкції мережі «Квартал» і вихід на ринок Києва

— Чому у вашій компанії ухвалили рішення про будівництво ТРЦ, а не про реконцепцію наявного торгового об’єкта?

— Реконструкція цього об’єкта недоцільна, бо ні наявні фундаменти, ні опорні конструкції не дають можливості розширити його. Це один з найстаріших супермаркетів мережі, і він потребує масштабного оновлення, а в районі Сихів, де живе близько 300 000 мешканців, немає великого та красивого торгово-розважального центру. Тому ми вирішили збудувати такий ТРЦ, що відповідатиме вимогам сьогодення й міста.

— Якою буде площа об’єкта і який обсяг інвестицій у його будівництво?

— Плануємо, що ТРЦ налічуватиме чотири поверхи. На нульовому буде оновлений супермаркет «Арсен», три інших поверхи займуть орендарі. 

Новий торгово-розважальний центр матиме 33 000 кв. м. На цій площі розташуються кінотеатри, ресторани, дитяча зона, а на площі перед «Арсеном» — красивий і функціональний громадський простір з фонтанами та місцем для проведення святкових ярмарків. Один з поверхів дворівневого паркінгу облаштуємо під електромобілі, де їх можна буде не лише припаркувати, а й зарядити.

Ми вже маємо приблизний кошторис і розуміємо, скільки готові витратити на реалізацію нашого задуму, проте фінальну суму назвемо після вибору генпідрядника й остаточного затвердження проекту.

— Коли плануєте розпочинати будівництво та вводити об’єкт в експлуатацію?

— Ми планували в максимально стислі строки втілити цей проект. На жаль, у зв’язку з певними обставинами (зокрема, через складну геологію та проектне рішення) початок будівництва трохи відтермінуємо. Попередньо переносимо початок робіт із весни на осінь 2018 року, а запуск об’єкта очікуємо у третьому-четвертому кварталі 2019 року. 

— Які конкурентні переваги матиме новий ТРЦ?

— Плануємо підібрати цікавих, актуальних для району орендарів. Ведемо перемовини з лідерами ринку, адже можемо їм запропонувати прекрасну локацію з чудовою розважальною зоною і гарним громадським простором. Це й будуть наші основні переваги.

— Чи будете проводити реконцепцію в магазинах мережі?

— Так. Але проведемо реконструкцію, а не реконцепцію. Розпочинатимемо з магазинів «Квартал» на півночі України, бо майже вся ця мережа потребує оновлення. Ідеться як про новий дизайн, так і про звичайний косметичний ремонт. Зараз ми шукаємо компанію, що запропонує нові дизайнерські рішення інтер’єру та екстер’єру магазинів, і після цього розпочнемо власне реконструкцію.

— Що змінилося в підходах до розвитку торгових мереж за минулий рік і які у вас плани на цей та наступний роки?

— Торік ми отримали суттєвий виклик від ринку праці: в Україні бракує як лінійного персоналу, так і фахівців рівня топ-менеджерів. Створити й налагодити роботу команди — одне з наших стратегічних завдань на цей рік. У рамках цього завдання ми не лише традиційно ведемо пошук персоналу, а й впроваджуємо різні соціальні проекти з навчальними закладами, зокрема із Львівським національним університетом ім. І. Франка, спрямовані на залучення активної, талановитої молоді до нас у команду.

Щодо розвитку мереж, то всі ведуть боротьбу за клієнта: кожен хоче запропонувати кращу пропозицію, кращий товар, вигідну ціну. Проте, на жаль, економіка країни не росте, а ситуація ще ускладнюється підвищенням комунальних платежів. У результаті люди надають перевагу більш дешевим товарам, економлять, де можуть. Тож сьогодні найуспішніші ті компанії, що здатні запропонувати покупцеві найнижчу ціну.  

Також ми ведемо перемовини щодо відкриття супермаркетів «Арсен» у Києві. А ще два нових супермаркети «Арсен» запрацюють в Івано-Франківську.

Автор: Олександр Шокун

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.