Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.
Чому паб «Кеди» на Бессарабці закривають після шести років роботи — AIN поговорив із засновником закладу

Фото: Кеди
Пивний паб «Кеди» в Києві закривається. Команда закладу в дописі в Instagram повідомила, що вечірка на честь шестиріччя «Кедів» стане останнім робочим днем пабу. AIN поговорив із засновником закладу, підприємцем Денисом Жаткіним, про майбутнє мережі та плани на це приміщення.
Перший паб «Кеди» відкрили в Дніпрі ще в 2017 році. Згодом формат — крафтове пиво і авторська кухня — перенесли і в Київ. І 21 червня 2019 року паб почав роботу в тестовому режимі в ТЦ Arena City навпроти Бессарабського ринку — у колишній локації Mozgi Bar.
Наразі проєкт «Кеди» закривають тільки в Києві, заклад у Дніпрі працюватиме без змін. Крім того, підприємець не відкидає можливості, що «Кеди» в столиці можуть відкрити на новій локації.
За його словами, в останні роки фокус уваги відвідувачів пивних закладів змістився ближче до власних осель.
«У Києві є така проблема, що багато людей живуть на своїх районах або ходять по закладах на районі. І це стосується саме закладів із напоями, закладів, які розташовані біля будинків, біля дому на райчиках. Тому що все ж таки традиція споживання алкоголю якось змістилася з центру міста по районах», — розповідає Жаткін.
У центрі міст, каже, краще працюють інші формати — більш денні, наприклад, кав’ярні чи пекарні. Жаткін уже відкривав такий у Дніпрі — це Blanka Bakery на вулиці Вернадського в центрі міста.
«Тому, може, для центру [в Києві. — ред.] ми змінимо формат, знайдемо для цього приміщення щось більш цікаве. І ми зараз думаємо, чи залишити собі це приміщення, щоб зробити інший формат», — пояснив підприємець.