Adidas прозвітував про перший за 30 років збиток

13.03.2024
319

Фото: Highsnobiety

Німецький виробник спортивного одягу та взуття Adidas відзвітував у середу про річні збитки вперше за більш ніж 30 років. Про це йдеться у звіті компанії за підсумками року, повідомляє Liga.net з посиланням на reuters


Adidas попередив, що продажі в Північній Америці знову впадуть, оскільки склади роздрібних продавців затоварені.

Також компанія повідомила про зниження продажів у Північній Америці на 21% у четвертому кварталі та на 16% за рік. Компанія очікує, що у 2024 році продажі впадуть приблизно на 5%.

Як зазначає видання, низький попит та надмірна кількість магазинів у США негативно впливають на компанії, які займаються виробництвом спортивного одягу. Крім того, Adidas повідомила про затримки постачань на два-три тижні через кризу в Червоному морі, і головний фінансовий директор Харм Олмейєр заявив у середу, що це може вплинути на оборотний капітал, якщо збої продовжуватимуться.

У Китаї компанія прогнозує, що продажі зростатимуть у 2024 році двозначними темпами після підйому на 8% роком раніше.

Незважаючи на чистий збиток у розмірі 58 мільйонів євро, який став першим з 1992 року, компанія повідомила, що рада директорів має намір зберегти розмір дивідендів 0,70 євро ($0,7650) на акцію за підсумками 2023 року.

Після новини акції Adidas знизилися на 1%.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.