Що купували українці на свята. Аналітика VARUS.UA

17.01.2024
605

Фото: VARUS

Зміна календаря збільшила продаж тематичних товарів в останні тижні грудня, але також лишився попит на святкові позиції і на початку січня.  VARUS.UA підготував інформацію щодо найпопулярніших товарів, які купували українці в період новорічних свят. 


Які продукти найчастіше купували

Серед улюблених ковбас, які були популярні, варто виділити наступні: Брауншвейгська, Лікарська, Салямі та Міланська.

C:\Users\38066\Desktop\qq.jpg

Під час новорічних свят українці активно купували консервовані персики, ананаси кільцями та шматочками. Також серед популярної консервації можна відзначити: мариновані огірки, томати, а також ікру з кабачків. Такі товари зазвичай використовують для приготування різноманітних салатів, а також для простих закусок, які підходять як легкий перекус. 

Які алкогольні напої замовляли 

Серед найпопулярніших алкогольних напоїв у замовленнях на VARUS.UA можна відзначити: червоні та білі вина, ігристі та фраголіно.

Що обирали з солоденького

Цього року у замовленнях клієнтів найбільше зустрічались: молочний шоколад, батончики та шоколадні яйця. 

Серед безалкогольних напоїв найпопулярнішим став сік. Ось ТОП-5 соків, які найчастіше обирали клієнти VARUS.UA: апельсиновий нектар, соковий напій сицилійський червоний апельсин; яблучний сік з м'якоттю; вишневий нектар та томатний сік з сіллю.

https://lh7-us.googleusercontent.com/b7WH86Z9x6FuGxvEYS9ZdI_-QEsTxuLV7vEXhzgi7BDZHtETMmqmPG-mEILIXfovB5ozwRAqejLXYgwiU8BAYzm7SKa2sr80siDDBRKOO2j9rD50rYR4J6mw5toLpgY5PCQHRv--VAgClAqgv3WlpMM

Підсумовуючи результати, можна сказати, зросли продажі на солодощі, зокрема, шоколад та  дитячі подарункові набори. У замовленнях частіше з’являлись товари до святкового столу — червона риба,  ікра, ковбаси, консервація, майонез та інші інгредієнти для приготування салатів. Звісно, українці не забували і про святкові  алкогольні напої, такі як ігристе вино, просекко, та більш міцну категорію — ром, горілка, віскі. З фруктів особливо активно в цей період купували мандарин, апельсин, ананас та хурму. 

VARUS — національна мережа супермаркетів, що представлена на ринку продуктового ритейлу України компанією «Омега». Перший магазин мережі відкрився у 2003 році у Дніпрі, наразі загальна кількість — 108 супермаркетів у різних містах України та DarkStore у Києві. Мережа VARUS працює в кількох форматах: класичні супермаркети, магазини To Go і сервіс varus.ua.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.