Благодійний ритейл-дайджест. Огляд соціальних ініціатив за квітень 2023

04.05.2023
1328

 

 

Пропонуємо вам щомісячний огляд соціальних ініціатив від українського ритейлу, направлених на допомогу армії та постраждалим від війни людям. Інформацію про ваші соціальні ініціативи, будь ласка, присилайте на пошту редакції info@retailers.ua


 

ІKEA долучилася до проєкту «Незламні», аби допомогти людям, котрі постраждали від війни 

 

У межах співпраці компанія передала понад 2000 одиниць меблів для облаштування нового корпусу Національного реабілітаційного центру «Незламні» («Unbroken»)

ІКЕА прагне не тільки допомагати створювати відчуття дому, але й стимулювати позитивні зміни та бути корисною для спільнот. Дотримуючись однієї з наших головних цінностей – турботи про людей, ІКЕА в Україні об’єднала зусилля для підтримки постраждалих від війни та взяла участь в облаштуванні реабілітаційного корпусу центру «Незламні» у Львові.

Заклад створений на базі однієї з найбільших медичних інституцій України – Першого медичного об’єднання Львова. У реабілітаційному корпусі, який розпочинає роботу у квітні 2023 року, зможуть надавати допомогу близько 10 000 українців щорічно.

Результати благодійної акції «Шлях до Перемоги» від мультимаркету Аврора

Протягом двох місяців українці підтримували масштабну благодійну акцію, метою якої було зібрати якомога більше коштів на придбання дронів для ЗСУ. Завдяки всім, хто просто донатив чи купував благодійні фішки, патріотичні комікси та тубуси для зберігання фішок, нам разом вдалося зібрати 5 млн грн. А щоб коштів вистачило на придбання двох дронів,  компанія додала від себе ще 6,2 млн грн. Тож загалом 11 200 000 грн через фандрейзингову платформу «UNITED24» вже перераховано на підтримку проєкту «Армія дронів». 

Зараз у вайбер-каналі інтернет-видання «Блискавка» триває збір ще 11,2 млн грн на дрони з розіграшем серед донатерів. Серед призів – ексклюзивні видання коміксів «Шлях до Перемоги» з підписом Валерія Залужного.

EVA передала понад 2,6 млн грн на допомогу постраждалим дніпрянам

У період з 17 по 24 січня у магазинах EVA пройшов збір коштів для допомоги дніпрянам, постраждалим від влучання російської ракети в житловий будинок (14.01.2023). До ініціативи долучилися 115 723 клієнти з 315 міст України. Спільними зусиллями було зібрано понад 2,6 млн грн, з яких донати склали понад 2,4 млн грн і ще 200 тис грн виділила EVA.

За сприяння БФ "ТАПС" частина цих коштів (1 862 874 грн) була перерахована 3-м постраждалим родинам для вирішення питань із житлом. Решта (768 483 грн) була спрямована на закриття різноманітних побутових потреб 68 сімей: від звичайного кухонного приладдя до великої побутової техніки.

"Запчастини для перемоги" від інтернет-магазину автозапчастин dok.ua

Магазин автозапчастин dok.ua  для допомоги війську запровадив благодійний проект "Запчастини для перемоги". Компанія постачає запчастини та автотовари для автомобілів за заявками військових підрозділів. З деякими бойовими загонами dok.ua працює на постійній основі, повністю покриваючи їхні потреби у запчастинах для авто. 

Пріоритетом є допомога автомобілям в гарячих точках. Але водночас компанія підтримує всіх, хто цього потребує, адже техніка рятує життя наших воїнів. 

Для реалізації проекту компанія організувала збір коштів від користувачів сервісу: під час оформлення замовлення клієнтам пропонується додати до суми власний донат (8, 16 або 32 грн), за який dok.ua дарує наліпку. Компанія подвоює суму донатів і надає захисникам необхідні запчастини. Щомісяця допомога захисникам України зростає і наразі перевищує вже 1 млн грн (зокрема за березень обсяг допомоги сягнув 1,3 млн грн), а за період з 22 лютого 2022 р. компанія надала військовим запчастини на 8 млн грн. Долучитися до проекту можуть усі охочі, адже крім оформлення замовлення кошти на запчастини можна внести на гаманець. Військові можуть звернутися по допомогу через форму заявки, розміщену на Фейсбук-сторінці компанії, або ж за телефонами, вказаними на сайті. 

 

SOCAR оголошує збір коштів на житло для дітей-сиріт

Компанія SOCAR, благодійний фонд «Твоя опора» та Катерина Осадча оголошують збір коштів на будинок для сім’ї, яка виховує дітей-сиріт. Житло цієї родини було зруйноване і вони потребують допомоги. В рамках проєкту «Дім для дітей» SOCAR збиратиме кошти з продажу напоїв у спеціальних горнятках та брендованого мерчу. Також приєднатися до проєкту можна зробивши благодійний внесок у додатку SOCAR чи на платформі Твоя опора 

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.