66,65% частки статутного капіталу компанії, що володіє ТРЦ Ocean Plaza перейшли у власність держави

12.04.2023
963
66,65% частки статутного капіталу компанії, що володіє ТРЦ Ocean Plaza перейшли у власність держави

Фото: Facebook-сторінка Ocean Plaza

Рішення Вищого Антикорупційного Суду, за яким дві третини столичного ТРЦ Ocean Plaza  переходять у власність держави, набуло чинності, повідомляє Економічна Правда


 

Про це йдеться в ухвалі суду, опублікованій у Єдиному судовому реєстрі.

Колегія суддів Апеляційної палати ВАКС відмовила у відкритті апеляційного провадження в цій справі компанії Jupiter Nine Trust Company Limited колишнього власника частки в ТРЦ Ocean Plaza Аркадія Ротенберга. У зв'язку з цим рішення набрало законної сили.

Апеляція була відхилена на підставі того, що Jupiter Nine Trust Company Limited в особі директора не була стороною в адміністративній справі за позовом Мінʼюста про застосування санкції. 

Попереднім рішенням ВАКС в дохід держави було стягнуто:

  • 100% частки статутного капіталу ТОВ "Авангард-Віларті", зареєстровані на кіпрські Ocean Plaza Project (Cyprus) Limited Ethoder Investments Limited;
  • 66,65% частки статутного капіталу ТОВ "Інвестиційний союз "Либідь", що є безпосереднім власником Ocean Plaza і належить ТОВ "Авангард-Віларті".

Нагадаємо, що свою частку у розмірі 33% ТРЦ Ocean Plaza Василь Хмельницький продав інвестору Андрію Іванову напередодні 2022 року.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.