Кабмін підвищив розмір плати за марки акцизного податку для алкогольних напоїв та тютюнових виробів

11.04.2023
747
Кабмін підвищив розмір плати за марки акцизного податку для алкогольних напоїв та тютюнових виробів

Фото: unsplash

Кабінет Міністрів України на засіданні 7 квітня підвищив приблизно вдвічі розмір плати за марки акцизного податку для алкогольних напоїв, тютюнових виробів і рідин, які використовуються в електронних сигаретах, для покриття витрат, пов'язаних з їх виробництвом, зберіганням і реалізацією, повідомило Міністерство фінансів. Про це повідомляє агенція "Інтерфакс-Україна"


 

Згідно з його релізом, марка для алкогольних напоїв подорожчала з 16 коп. до 35 коп., для тютюнових, тютюновмісних виробів для електричного нагріву (ТВЕН) за допомогою підігрівача з електронним керуванням і рідин, які використовуються в електронних сигаретах, - з 9 коп. до майже 16 коп.

Вартість марки акцизного податку не змінювалася з 2014 року, зазначив Мінфін.

Як повідомлялося, Верховна Рада в січні 2023 року ухвалила в першому читанні євроінтеграційні законопроєкти №8286 і №8287 щодо запровадження електронної акцизної марки для алкогольних напоїв, тютюнових виробів і рідин, що використовуються в електронних сигаретах. Ці законодавчі ініціативи впроваджують для забезпечення контролю над обігом підакцизної продукції.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.