Glovo звільняє 250 людей по всьому світу через операційну неефективність та падіння попиту

30.01.2023
663
Glovo звільняє 250 людей по всьому світу через операційну неефективність та падіння попиту

Фото: Glovo

Іспанська Glovo заявила в понеділок, що планує звільнити 250 працівників по всьому світу через падіння замовлень і неефективність після того сплеску найму під час пандемії COVID-19. Про це повідомляє Економічна правда з посиланням на Reuters


 

Скорочення глобальної робочої сили компанії становитиме 6,5%.

"Рішення про звільнення значною мірою вплине на штаб-квартиру компанії в Барселоні в таких сферах, як функції підтримки бізнесу, підбір персоналу та дані. Це не вплине на кур’єрів, збирачів чи працівників на передовій", – заявив виконавчий директор Оскар П’єр.

Він додав, що швидке зростання Glovo з моменту запуску у 2015 році призвело до операційної неефективності, а падіння попиту в четвертому кварталі показало, що зовнішні фактори впливають на ефективність галузі доставки.

"Поточна макроекономічна ситуація зі зростанням процентних ставок та інфляцією знижує купівельну спроможність споживачів, і деякі вирішують робити замовлення рідше", — сказав виконавчий директор.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.