Українці відкрили 45% від всіх нових іноземних підприємств у Польщі торік

12.01.2023
770
Згідно звіту Польського економічного інституту, українці становили 45% усіх нових іноземних компаній, які торік відкрилиcя в Польщі, про це повідомляє Bloomberg

Українські громадяни зареєстрували 10 200 індивідуальних підприємств і 3 600 компаній з українським капіталом із січня по вересень. Їхня частка в кількості нових підприємств у Польщі зросла до 8,5% у вересні з рівня нижче 1% до початку війни.
Понад мільйон українських біженців, переважно жінок, знайшли притулок у Польщі з 24 лютого, йдеться у звіті державного аналітичного центру. Урядові дані свідчать про те, що 420 000 людей знайшли роботу в багатьох компаніях, переважно в будівництві, ІТ та галузі роздрібної торгівлі. Жінки становлять 41% нових одноосібних підприємств, створених українцями, свідчить звіт.
Більше 50% компаній, які зареєструвалися в Польщі, зробили це, щоб продовжити бізнес, який вони вели в Україні. Близько двох третин сказали, що мають намір залишитися на польському ринку незалежно від результатів війни.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.