Bonduelle на вихід. Великі продуктові мережі знімають з полиць продукцію бренду, який підтримав російську армію

10.01.2023
1182

Продуктові роздрібні мережі "Сільпо", Varus, "Ашан", "АТБ", Novus відмовляються від продукції компанії Bonduelle. Французький виробник овочевих консервів не тільки не вийшов з ринку росії, але й відмітився гуманітарною допомогою армії Росії, про це повідомляє Forbes


 В мережі «Ашан» розповіли, що вилучили  продукцію Bonduelle  з полиць ще минулого тижня. «Ми зупинили усі заплановані закупівлі продукції Bonduelle для «Сільпо» і знімаємо продукцію з полиць», – заявили у «Сільпо». Додатково мережа звернулася до головного офісу Bonduelle із запитом офіційно заперечити будь-яку взаємодію з російськими військовими.

Начальник управління корпоративних комунікацій корпорації АТБ Сергій Демченко повідомив Forbes, що мережа припиняє співробітництво з виробником Bonduelle. «В магазинах розпродаються залишки продукції. Нових поставок не буде», – заявив він. Про зупинку співпраці також повідомили Novus та Varus.

Раніше низка російських ЗМІ поширила інформацію, що представництво Bonduelle привітало російських військових з Новим роком і передало їм продуктові набори зі своєю продукцією.  У вітальних листівках до кожного набору компанія написала: «Дорогий солдат! Вітаємо тебе з Новим роком! Бажаємо тобі всіх благ і якнайшвидшої перемоги!».

Як зазначає Latifundist  директорка російського представництва Bonduelle Катерина Єлісєєва вчилася в Академії ФСБ на перекладача.

Bonduelle Group офіційно спростовала цю інформацію, проте наголосила, що компанія продовжує свою діяльність в Росії "з єдиною метою - забезпечити доступ населення до основних харчових продуктів у Росії та сусідніх країнах". 

 У березні 2022 року група Bonduelle повідомила про продовження роботи в РФ попри її вторгнення в Україну. Як «винятковий захід» до закінчення війни компанія вирішила розподілити між країнами весь прибуток від продажу свого російського сегменту на користь майбутньої відбудови інфраструктури сільськогосподарських та харчових екосистем України.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.