"Укрпошта" отримала 11,5 млн грн від продажу понад 1600 старих авто з автопарку

18.02.2022
1226

Фото: epravda.com.ua

Поштовий оператор "Укрпошта" закінчив розпродаж парку із 1600 уживаних автомобілів, отримавши за них 11,5 млн грн. Про це повідомили у пресслужбі компанії. На вторговані гроші "Укрпошта" може закупити 9000 нових курток для листонош та 480 комп'ютерів для сільських відділень.


Парк складався з автомобілів марок ЗІЛ (найстаріший — 1968 року випуску), КамАЗ, ГАЗ, ВАЗ, УАЗ, ЛАЗ, а також іномарок 1980-1990 років – BMW, Audi, Mercedes-Benz, Mazda. 17 лютого відбувся останній із 24 аукціонів у Луганській філії. Машини не використовувалися підприємством більше 10 років.

«Тепер маємо більше місця для зберігання нових автомобілів, а їх ми за останні 5 років закупили більше 3000», — відзначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Аукціони з реалізації проводилися на майданчику електронного аукціону "ProZorro. Продажі". Лоти були сформовані за розподілом по областях і попередньо проведена незалежна оцінка ринкової вартості авто та отримано дозвіл на продаж від Міністерства інфраструктури.

"Укрпошта" продає ту частину активів, що не використовуються у господарській діяльності компанії. 6 жовтня компанія оголосила про розпродаж старих автомобілів, а також реалізує через аукціони об’єкти нерухомості – бази відпочинку, ангари, будівлі, склади та інше. Загалом від продажу 88 об'єктів нерухомості компанія отримала понад 372 млн грн з ПДВ. Перший аукціон відбувся у травні 2020 року.

Попередньо була проведена незалежна оцінка ринкової вартості майна "Укрпошти", обрано компанію, що надає послуги із оцінки непрофільних об’єктів нерухомості через відкриті торги у системі електронних закупівель ProZorro, та погоджено продаж цієї нерухомості із Міністерством інфраструктури.

Всього "Укрпошта" має у своєму портфелі має понад 1,25 млн м2 нерухомості, із яких 132 тис. м2 не використовуються у господарській діяльності.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.