Український стартап, який виготовляє екоупаковку з коноплі і грибів, залучив 80 000 EUR інвестицій

17.02.2022
777

Фото: "Хмарочос"

Український стартап S.Lab, який виготовляє екоупаковку з коноплі і грибів, залучив 80 000 EUR від європейського акселератора Startup Wise Guys. Про це повідомляє dev.ua з посиланням на засновницю Юлію Бялецьку.


«З цієї суми 30 000 EUR  підуть на навчальну програму, інші 50 000 EUR — на розвиток стартапу», — розповіла підприємниця. 

Вона додала, що угода передбачає передачу володіння певного відсотка компанією акселератору. Якого самого, не дозволяє розголошувати договір NDA. 

До акселератора відібрали дев’ять стартапів. Окрім української команди відібрали стартапи з Франції, Естонії, Румунії, Латвії, Греції, Індії, Польщі та Данії. Загалом акселераційна програма триває п’ять місяців, але підтримку акселератора, менторів і ком‘юніті стартапи отримують після. Її основне завдання — дати розвиток і підтримку стартапам у всіх необхідних аспектах: фандрейзинг, продажі, тестування бізнес-моделі тощо.

Що відомо про стартап?

Український стартап S.Lab, який виготовляє  з грибів та конопель екологічний посуд, декор, будматеріали та меблі заснувала Юлія Бялецька та Євген Томілін. Все це «вирощують» з мікоматеріалу, в основі якого міцелій грибів (грибна тканина) та стеблі технічних конопель, або ж будь-які інші відходи сільського господарства. Цей матеріал екологічний, він розкладається у ґрунті за місяць-півтора та може повністю замінити пластик.

Розпочати виробництво стартапу S.Lab допомогли експерти з Інституту ботаніки імені Миколи Холодного у м. Києві – разом вони розробили мікоматеріал з міцелію грибів. У серпні 2020 року стартап вперше вийшов на ринок зі своїм продуктом.

 

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.