Суд визнав банкрутом “Рітейл Центр”, який володіє мережею супермаркетів “Фуршет”

09.02.2022
733

Фото: promokarta.com

Госпсуд Дніпропетровської області 13 липня визнав банкрутом дочірнє підприємство “Рітейл Центр”, яке пов’язували з роздрібною мережею "Фуршет" Ігоря Баленка та відкрив ліквідаційну процедуру. Про це повідомляє Finbalance.


Повідомляється, що на початку липня 2021 року суд затвердив реєстр вимог кредиторів “Рітейл Центру”.

У лютому 2021 року Антимонопольний комітет дозволив "Сільпо-Фуд" (з Fozzy Group) купити супермаркети "Фуршет". Пізніше АМКУ повідомив, що компанія “Сільпо-Фуд” відмовилася від набуття контролю над активами “Фуршету” у Львові, Житомирі, Фастові, Василькові, Білій Церкві, Баришівці (Київська область) та частково у Кам`янці-Подільському.

Нагадаємо, 18 січня 2021 року Господарський суд Дніпропетровської області почав процедуру банкрутства Дочірнього підприємства "Рітейл Центр". Процедуру банкрутства розпочато за позовом від фінкомпанії "Фінворк".  У 2019 компанія "Моден Трейд" надала "Рітейл Центр" безпроцентну фінансову допомогу у розмірі 7,945 млн грн. Боржник повинен був повернути цю суму до 20 лютого 2020 року, але не зробив цього. Компанія "Фінворк" викупила цей борг у "Моден Трейд".

У кінці 2020 року "Рітейл Центр" заплатив "Фінворк" 100 000 гривень, і заявив, що виплатити решту суми — 7,845 млн грн — не може. "Фінворк" звернувся до суду, який прийняв рішення про початок процедури банкрутства "Рітейл Центр".

 

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.