Середній чек сервісу доставки «Норма» удвічі перевищує середній чек супермаркету

24.03.2016
3637

"Норма"

У листопаді 2015 року мережа супермаркетів «Норма» запустила сервіс доставки продуктів у Чернівцях. Сервісом користуються близько 300 клієнтів на місяць і аудиторія постійно зростає

Мережа «Норма» — це 25 супермаркетів середньою площею 300 кв. м у форматі «магазин біля дому», розташованих у Чернівецькій та Тернопільській областях.

За словами комерційного директора з роздрібної торгівлі ТОВ «Рома» Алли Сіньковської, проект з доставки продуктів розпочав роботу в листопаді минулого року в Чернівцях. Компанія здійснює доставку містом і за його межі в радіусі 5 км.

«Наша основна аудиторія — економічно активні люди, які не люблять витрачати час на ходіння по магазинах», — каже Алла Сіньковська.

За її словами, на сайті доступний асортимент 10 000 SKU, який повторює асортимент роздрібного магазину. У лютому сервіс виконав близько 300 замовлень, і з кожним місяцем аудиторія сервісу зростає.

Причина зростання популярності сервісу, на її думку, лежить у простоті використання, широкому асортименті і зручній доставці. У компанії власні кур'єри, а доставка займає 30 хв, після того як адміністратор прийме і сформує замовлення. Клієнт платить за доставку 20 грн при замовленні до 200 грн, а все, що вище, — безоплатно. «Людина може зробити замовлення і вказати точний час, і ми доставимо в зазначену годину», — пояснює Алла Сіньковська.

Вона каже, що зручний формат для споживача відбивається на величині середнього чека. Якщо в супермаркеті середній чек становить близько 100 грн, то в інтернеті — удвічі вище.

У компанії відзначають, що в місті існує кілька подібних сервісів і мета «Норма» у поточному році — посісти провідні позиції в Чернівцях із доставки продуктів. «В інші регіони поки не виходимо. А будемо розвивати сервіс у Чернівцях: збільшувати витрати на маркетинг, додавати нові товарні категорії, покращувати клієнтський досвід користування сайтом», — підсумувала Алла Сіньковська.

/ТОВ «Рома» — це торгівельна компанія, що займається гуртовим та роздрібним продажем товарів і має три власні мережі магазинів «Норма», «Тайстра», «Рома», розташовані в Чернівецькій і Тернопільській областях./

Автор: Олександр Шокун

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.