McDonaldʼs використовуватиме ШІ-інструменти Google у своїх ресторанах

07.12.2023
1079

Фото: McDonaldʼs

Корпорації McDonaldʼs та Google оголосили про багаторічне глобальне партнерство для підключення технологій Google Cloud у тисячах ресторанів у всьому світі, йдеться в заяві компанії, повідомляє Forbes. McDonaldʼs планує використовувати обладнання, дані та технології штучного інтелекту.


Впровадження рішень штучного інтелекту у ресторанах у всьому світі буде включати автоматизацію процесів, які допоможуть зменшити збої у роботі, спростити роботу команд і пришвидшити обслуговування клієнтів.

«Ми раді бачити, як McDonaldʼs буде використовувати наші інструменти генеративного ШІ, хмарних обчислень та периферійних обчислень, щоб покращити свої культові враження від обідів для своїх співробітників та клієнтів по всьому світу», – сказав генеральний директор Google та Alphabet Сундар Пічаї. 

Починаючи з 2024 року McDonaldʼs почне впроваджувати нове універсальне програмне забезпечення, на якому працюватимуть усі цифрові платформи для клієнтів та ресторанів. Спеціально розроблена ОС має дати можливість впроваджувати інновації швидше.

Також компанія оголосила плани щодо розширення глобальної мережі ресторанів до 50 000 до 2027 року і збільшити базу користувачів своєї програми лояльності до 250 млн клієнтів.

До повномасштабного вторгнення РФ 24 лютого 2022 року мережа McDonaldʼs в Україні налічувала 109 ресторанів у 24 містах. 20 вересня минулого року McDonaldʼs розпочав поетапне відкриття ресторанів в Україні.

Наразі Україні працюють 98 закладів McDonaldʼs.

В даний час кількість ресторанів McDonaldʼs у понад 100 країнах світу перевищує 40 000.

Авторка: Ганна Мотреску

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.