АМКУ дозволив власникам Eva створити платіжну компанію

24.10.2023
1145

Фото: прес-служба EVA

Антимонопольний комітет України дозволив кіпрській компанії Mitali Holdings Ltd і громадянці України Аліні Кіптик створити ТОВ "Євапей". Про це йдеться у рішенні регулятора. Про це пише ЛІГА.Бізнес


Доступ до інформації про нове підприємство поки що обмежено.

За інформацією заявників, їхня сукупна частка ринку не перевищує 15%, а також не перевищує 20% на ринку продукції, без придбання/реалізації якої неможлива господарська діяльність інших учасників концентрації. 

Тож АМКУ дійшов висновку, що концентрація не призведе до істотного обмеження конкуренції на ринку, і надав відповідний дозвіл.

У 2019 році АМКУ дозволив співвласникам мереж Eva та Varus Валерію Кіптику та Руслану Шостаку набути безпосередній контроль над Kingsbarns Holdings Limited і Mitaly Holdings Limited (обидві — Британські Віргінські острови) відповідно, що мали частки у компанії-власниці мережі Eva.

Eva є однією з найбільших мереж, що торгує офлайн- та онлайн-товарами для краси та здоров'я. Її засновано у 2002 році в Дніпрі, де й відкрився перший магазин. Уже через рік в Україні було 10 магазинів, а у 2020 році – 1000.

Станом на 23 лютого 2022 року мережа налічувала в Україні 1119 магазинів, а в липні 2023-го – 1023. Штат працівників становив близько 13 400 осіб.

Читайте також: Etsy Payments запускається в Україні

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.