Apple робить додаткові знижки на iPhone 15 в Україні, щоб стимулювати попит

28.09.2023
1195

Фото: ilounge.ua

Компанія Apple вже з 29 вересня почне продаж в Україні всіх нових моделей — iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max. Ціни вражають: найпростіша модель коштує 45 000 гривень. Нові титанові iPhone 15 Pro Max у максимальній комплектації перевищують 80 000 гривень. AIN.UA розповідає, що трапилось.


 

  • Незважаючи на здавалось би високі ціни, попит на новинки є. 
  • Ба більше, саме на дорожчі моделі iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max, згідно з відкритими джерелами та інформацією на ринку, якою поділились анонімно з AIN.UA, попит найбільший. 
  • Фактично вся перша партія вже передзамовлена та розпродана. 

Ситуація з iPhone 15 — відрізняється. За інформацією AIN.UA, цього року Apple завезла в Україну дуже мало iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max, натомість буквально завалила ринок простішими моделями iPhone 15 та iPhone 15 Plus. Їх також передзамовляють, але попит значно нижчий. 

  • Щоб виправити ситуацію, компанія Apple навіть організувала спеціальну додаткову знижку. Замість 45 499 грн новий iPhone 15 на 128 Гб у випадку дотримання всіх акційних вимог коштуватиме 38 250 гривень. 
  • Практично на 15% нижче від першопочатково озвученої ціни. 
  • Додаткова знижка у 10% діє лише на iPhone 15 та iPhone 15 Plus і не розповсюджується на iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max.

Це робиться для стимулювання попиту. Компанія Apple свідомо на це йде, в акції беруть участь всі офіційні продавці. Що цікаво, акція зʼявилась лише 27 вересня, через 5 днів після початку передзамовлення. Акція, як заявленого на цей момент, триватиме до 1 жовтня. Чи взагалі Apple перегляне ціни на iPhone в Україні — невідомо. 

  • Нагадаємо, що рахувати ціни на техніку Apple в Україні, відштовхуючись від того, що показують на презентації в Штатах — хибно.
  • Команда Тіма Кука показує американські ціни без податків. Україна ж працює через європейський хаб, тому орієнтуватись варто саме на європейські ціни у євро, курс якого, як відомо, більше 40 гривень.
  • При цьому також потрібно зважати, що Apple готова йти на спеціальні умови для окремих ринків. Раніше, щоб не втрачати клієнтів, компанія знижувала ціни у Китаю. Тепер так зробили й в Україні.  

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.