Alibaba запустила власну модель штучного інтелекту для вільного використання

13.09.2023
674

Фото: freepik.com

Китайський онлайн-гігант Alibaba Group Holding запустив для вільного використання, включаючи комерційне, модель Tongyi Qianwen на основі штучного інтелекту (ШІ). Про це повідомляє Reuters.


"Новопризначений генеральний директор Alibaba Group Едді Ву у внутрішньому листі співробітникам сказав, що штучний інтелект буде в центрі майбутньої стратегії компанії", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що модель інтегрують в усі бізнес-додатки екосистеми Alibaba, а розробники й клієнти компанії зможуть використовувати її для економічно вигідного створення кастомізованих рішень.

Tongyi Qianwen працює з англійською та китайською мовами і покликана поліпшити користувацький досвід у різних сферах, включно з корпоративним обміном інформацією, голосовою допомогою, онлайн-торгівлею, пошуком і розвагами.

Alibaba представила Tongyi Qianwen у квітні. Телеканал СNBC називав технологію аналогом чат-бота ChatGPT, який привернув увагу світових ЗМІ та фахівців на початку цього року.

Під час відзнятої демонстрації велика мовна модель ШІ під назвою Tongyi Qianwen, що означає "правда з тисячі запитань", складала листи-запрошення, планувала маршрути поїздок і консультувала покупців щодо того, яку косметику варто придбати.

Нагадуємо також, що Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло китайську групу компаній Alibaba Group Holding Limited до переліку міжнародних спонсорів війни.

За метеріалами Економічна правда

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.